Terug naar BOVEN!

Seniorentheater De Rimpel

Een mens is nooit te oud om te spelen!


Laatste Nieuwtjes

13 november 2021 | Helaas...

Onze kortfilm Oma Corona is helaas niet in de prijzen gevallen bij het Noordelijk Film Festival. Maar we hebben wel een erg leuke en interessante filmmiddag in de Slieker bioscoop gehad, waarop onze film vertoond werd in een blok met vier andere amateurfilms.

We hebben de film ook ingestuurd naar het Internationale Filmfestival Assen dat speciaal gericht is op vrouwelijke filmmakers. In februari meer nieuws hierover!


1 oktober 2021 | kortfilm Oma Corona geselecteerd!

Onze korte speelfilm Oma Corona is geselecteerd voor het Noordelijk Film Festival! Daarmee dingen we mee naar een prijs voor de beste speefilm door amateurs!

Oma Corona is gemaakt tijdens de corona-lockdown. Omdat lesgeven in groepsverband niet meer mogelijk was, is de regisseur bij alle spelers langs geweest om ter plekke een scène te maken en te filmen. Een aantal kinderen speelt de verbindende scènes. Zo is een verrassende, grappige en ontroerende korte film ontstaan over ouderen in corona-tijd.

Voor dit project kregen we subsidie van ZonMw, Fonds Sluyterman Van Loo en RCOAK.

Artikel in Leidsch Dagblad, 14 juli 2021

14 juli 2021 Leidsch Dagblad | ONDERZOEK: Ouderen bloeien op door kunst

Leyden Academy on Vitality and Ageing deed grondig onderzoek naar de invloed van kunstparticipatie op ouderen. Seniorentheater de Rimpel werkte mee aan dit anderhalfjaar durende onderzoek en wordt in dit artikel een paar keer aangehaald door hoogleraar Tineke Abma en onderzoeker Lieke de Kock:

Artikel in Leidsch Dagblad, 14 juli 2021

Klik op de foto om te kunnen vergroten…


16 mei 2021 | Oma Corona - It's a wrap!

Oftewel: alles is gefilmd! De laatste opnames zijn gemaakt voor de korte film Oma Corona. Alle spelers waren op de filmset aanwezig: 10 senioren en 5 kinderen, en 1 jonge figurant. Gelukkig was het droog en niet al te koud, want we filmden buiten. De opnames moeten nu worden afgemonteerd en nabewerkt op geluid en kleur.

En binnenkort ..... Première!

De cast en de crew van Oma Corona.

De cast en de crew van Oma Corona. Fotoverslag van de laatste filmdag, zie hier... (klik)


16 maart 2021 | Medewerking aan onderzoek van ZonMw over ouderen en kunst

Joke (76):

'Het is heerlijk om te spelen. Je kunt even uit jezelf stappen. Ik doe op het toneel dingen die ik nooit echt zou doen. Ik ben nogal een controlfreak en bij improvisatie moet je dat allemaal loslaten. Heerlijk. Soms denk ik: "Doe ik dit nou echt?" Er komen dingen naar voren waarvan ik niet wist dat ik ze in me had.’

Joke is actrice bij theatergroep De Rimpel, een van projecten waarin onderzocht wordt wat de impact van kunst en cultuur is op de (positieve) gezondheid en het welbevinden van ouderen onder leiding van Gea Struiksma.

Hier is de publicatie te lezen... (klik)


Januari 2021 | In de MAX-magazine een uitgebreid artikel over ons theater door Marloes de Moor:

De Rimpel in MAX magazine

Klik op de foto om te kunnen vergroten…


September 2020 | De Rimpel draagt bij aan doel 3 van de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties: Gezondheid en Welzijn. Op 25 september riep de Gemeente Leeuwarden daarom Gea Struiksma uit tot Held van Leeuwarden en maakte onderstaand filmpje over De Rimpel...

Lokale held(en) van Gemeente Leeuwarden!

Gea Struiksma (artistiek leider) officieel benoemd tot lokale held van Gemeente Leeuwarden. En verdiend! Foto: Jacob van Essen.